A lábazati hőszigetelés a teljes épület védelmének a részét jelenti. A hőingadozással szemben nem elegendő csupán a homlokzatot szigetelni.

Egy épület lábazata a talajjal érintkező rész, illetve onnan számítva körülbelül negyven centiméternyi terület, körben. Ahogyan a homlokzaton keresztül el tud szökni a fűtési és hűtési energia, úgy a lábazat is ki van téve szigetelés nélkül az időjárásnak.

A szigetelés és az energia kapcsolata

A homlokzaton és a lábazaton keresztül is éri az épületet a hőveszteség. A felesleges energia kárba vész, mert az ingatlan lakója fizet érte, mégsem tudja maximálisan kihasználni. Az elszálló fűtési és hűtési energiával együtt a környezetbe jutnak káros anyagok is. Ha minőségi a hőszigetelés az ingatlanon, kevesebb energia és kevesebb káros anyag kerül ki a levegőbe.

A szigetelés és az állapotvédelem kapcsolata

Egyértelmű, hogy a védtelen lábazat fokozottan ki van téve az állapotromlásnak, amit elsősorban a nedvesség tud előidézni. A több centiméter vastag hőszigetelő lapokkal lefedve azonban nem éri el az építőanyagot a csapadék, illetve a talajvíz.

Miért az XPS lapokat ajánljuk?

Az XPS polisztirol lapokat gyakran veszik elő, ha egy épület lábazata áll szigetelés előtt. Más hőszigetelő anyagokhoz képest az XPS polisztirol jóval ellenállóbb, nemcsak a nedvesség ellen véd, de a fagy sem fog ki rajta.

Az XPS lapok polisztirolhab alapanyagát extrudálják, a hőszigetelő lapok ennek köszönhetően zárt cellás hőszigetelő anyaggá válnak és nem jut át rajtuk a nedvesség. Az alapanyag és a gyártási technológia is kiemelkedő tulajdonságokkal ruházza fel ezt a típusú lábazati hőszigetelést a többi változattal szemben.

Amennyiben hőszigeteléshez alapanyagot keres, ajánljuk figyelmébe a webáruházunkban kapható, lábazati hőszigetelő rendszereket. A kínálatban megtalálható az XPS két típusa, az alaprendszer és a lábazati szigetelés vakolattal kiegészítve.

Örömmel válaszolunk a vásárlók kérdéseire, ha kapcsolatba lépnek velünk a weboldalon feltüntetett elérhetőségeink egyikén.