kőzetgyapot

Küllemre hasonlóak, mégis, ha szigetelésről van szó, nem mindegy melyiket választja. Bemutatjuk Önnek, mi alapján dönthet!

A kőzetgyapot

Természetes eredetű, kőzetek megolvasztásával és centrifugálásával alakítják ki a kőzetgyapot lapokra jellemző szálas szerkezetet. A szálak közötti levegő felel a kiváló hő- és hangszigetelésért. Jó ellenálló képességű, évtizedekig megtartja eredeti állapotát és tulajdonságait. Nem hőtáguló anyag, gyakorlatilag nem éghető. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírása alapján magas épületek ablakkal vagy egyéb nyílással rendelkező homlokzatain csak olyan anyagot lehet alkalmazni, amelyek nem éghetőek, így a kőzetgyapot igencsak előtérbe került panelek, magas épületek felújítása során, illetve szerelt és kontakt homlokzatok hőszigetelésekor. Emellett legtöbbször szerelt válaszfalaknál, tehermentes födémek és tetőterek szigetelésekor érdemes használni.

Az üveggyapot

Vékony üvegszálakból áll, melyeknek kb. 35%-a újrahasznosított üvegből áll (palackok és üvegszilánkok), a maradék alkotóanyagok pedig homok, hamu, mészkő és egyéb ásványi anyagok. Előállítása csekély mennyiségű környezetszennyezéssel jár, és teljes mértékben újrahasznosítható. Összehasonlítás alapjául, a kőzetgyapothoz képest hajlékonyabb anyag, sűrűbb szövésű, gyapjúszerű az érintése. Előnyös hőszigetelés szempontjából, ám hangszigetelés tekintetében talán még eredményesebb is párjánál, hiszen rugalmasabb szerkezetű, könnyebben nyeli el a zajokat. Az üveggyapot is időtálló anyag, nem szívja a nedvességet, ellenáll a rovaroknak és kártevőknek, valamint ugyanolyan előnyös tűzvédelmi besorolással rendelkezik, mint a kőzetgyapot.

Termékeinkkel kapcsolatos további hasznos információkért forduljon bizalommal szakértő kollégáinkhoz!